понеделник, 24 февруари 2014 г.

Супа Спанак "Дарена"

Необходими продукти:

  • 1/2кг. спанак
  • 1 морков
  • 1 глава лук
  • Половин чаша ориз
  • Зехтин
  • Сол
  • Джоджен

За застройката

  • 200гр. кисело мляко
  • един жълтък

Първо спанака се накисва за половин един час в студена вода за да се утрепят нитратите. След това се почиства измива и се нарязва на ситно. Лука и моркова се настъргват и се запържват с 3-4 лъжици зехтин направо в тенджерата. 


Добавя се спанака и се бърка 2-3 минути да омекне. Долива се 2 литра вода (предварително загрята в кана) и се вари половин час. Добавя се ориза, сол (хималайска) и джоджен. Тъй като Диана ми е откраднала джоджена аз сложих една лъжица Маги 10 зеленчука. Вари се още 10 мин. и се изключва.
 




Застройката се прави в по-голяма купа. Разбъркват се млякото и жълтъка и започва да се добавя постепенно малко от чорбата. Като се вдигне температурата на застройката се излива внимателно в тенджерата като разбъркваме нежно.




Success!!!. Успях да направя първата си застройка без да пресека супата \o/
 

 

1 коментар:

  1. Много е вкусна!!! Няма да съжалявате, ако си я сготвите. Спанакът обича джоджен и червен пипер, както и доматено пюре. А за пресичането - малко вероятно е, когато използваш само жълтъка за застройка.

    ОтговорИзтриване