Необходими продукти:
- 1/2кг. спанак
- 1 морков
- 1 глава лук
- Половин чаша ориз
- Зехтин
- Сол
- Джоджен
За застройката
- 200гр. кисело мляко
- един жълтък
Първо спанака се накисва за половин един час в студена вода за да се утрепят нитратите. След това се почиства измива и се нарязва на ситно. Лука и моркова се настъргват и се запържват с 3-4 лъжици зехтин направо в тенджерата.
Добавя се спанака и се бърка 2-3 минути да омекне. Долива се 2 литра вода (предварително загрята в кана) и се вари половин час. Добавя се ориза, сол (хималайска) и джоджен. Тъй като Диана ми е откраднала джоджена аз сложих една лъжица Маги 10 зеленчука. Вари се още 10 мин. и се изключва.
Застройката се прави в по-голяма купа. Разбъркват се млякото и жълтъка и започва да се добавя постепенно малко от чорбата. Като се вдигне температурата на застройката се излива внимателно в тенджерата като разбъркваме нежно.
Success!!!. Успях да направя първата си застройка без да пресека супата \o/
Много е вкусна!!! Няма да съжалявате, ако си я сготвите. Спанакът обича джоджен и червен пипер, както и доматено пюре. А за пресичането - малко вероятно е, когато използваш само жълтъка за застройка.
ОтговорИзтриване