Необходими продукти:
- 1кг. шкембе (окрехкотено от Кауфланд)
- 1л. прясно мляко
- 4 бульона (2 телешки и 2 пилешки)
- 125гр. масло
- 1гл. чесън
- Червен пипер
Във два литра вода се сварява шкембето. Аз го варя 45 мин. в тенджера
под налягане. Като се свари се вади и се оставя да изстива. Бульона
който остава се налива в обикновена тенджера.
Добавя се млякото, бульоните и маслото и една чаша вода и се слага на котлона да заври. Докато
изстива шкембето си пресовате 1 глава чесън и я заливате с оцет. Трябва да престои няколко часа за да поеме оцета.
Като поизстине шкембето се нарязва на ситно и се добавя към бульона.Слага се малко червен пипер. Като заври отново се оставя 20-30 мин. да къкри на слаб огън. След това плющите!
Същата чорба в crock-pot тук
Доста добри идейки за хапване. :)
ОтговорИзтриване