събота, 8 февруари 2014 г.

Шкембе чорба по джинотски

Необходими продукти:

  • 1кг. шкембе (окрехкотено от Кауфланд)
  • 1л. прясно мляко
  • 4 бульона (2 телешки и 2 пилешки)
  • 125гр. масло
  • 1гл. чесън
  • Червен пипер
Във два литра вода се сварява шкембето. Аз го варя 45 мин. в тенджера под налягане. Като се свари се  вади и се оставя да изстива. Бульона който остава се налива в обикновена тенджера.
Добавя се млякото, бульоните и маслото и една чаша вода и се слага на котлона да заври. Докато изстива шкембето си пресовате 1 глава чесън и я заливате с оцет. Трябва да престои няколко часа за да поеме оцета. 
 Като поизстине шкембето се нарязва на ситно и се добавя към бульона.

Слага се малко червен пипер. Като заври отново се оставя 20-30 мин. да къкри на слаб огън. След това плющите!


Същата чорба в crock-pot тук


1 коментар: