неделя, 16 февруари 2014 г.

Телешки език

Необходими продукти:

  • Половин телешки език (много големи езици имат тея телета)
  • 1 морков
  • 1 глава лук
  • целина
  • зеленчуков булъон

За млечния сос:


  • 1 кофичка мляко
  • 1 майонеза 
Езика се накисва за час два и след това хубаво се измива. В тенджера под налягане се настъргват моркова, лука и целината.

 Добавя се 2.5л. вода и зеленчуковия булъон и се вари 1 час. Ако искате може да сложите и други зеленчуци. Идеята е, че се получава телешки булъон със зеленчуци, който не се хвърля а се яде.
Като се свари булъона се пресипва в друг съд, а езика се изважда и се оставя да истине. Като истине се обелва и се нарязва на шайби. Млякото и майонезата се объркват за млечния сос. Ако не искате сос може просто да поръсите езика с червен пипер и така да плющите.


Няма коментари:

Публикуване на коментар