Необходими продукти:
- Половин телешки език (много големи езици имат тея телета)
- 1 морков
- 1 глава лук
- целина
- зеленчуков булъон
За млечния сос:
- 1 кофичка мляко
- 1 майонеза
Добавя се 2.5л. вода и зеленчуковия булъон и се вари 1 час. Ако искате може да сложите и други зеленчуци. Идеята е, че се получава телешки булъон със зеленчуци, който не се хвърля а се яде.
Като се свари булъона се пресипва в друг съд, а езика се изважда и се оставя да истине. Като истине се обелва и се нарязва на шайби. Млякото и майонезата се объркват за млечния сос. Ако не искате сос може просто да поръсите езика с червен пипер и така да плющите.
Няма коментари:
Публикуване на коментар