петък, 14 февруари 2014 г.

Печено "лимоново" пиле

Необходими продукти:

  • 1 охладено пиле;
  • половин лимон;
  • 4 скилидки чесън
  • 3 супени лъжици зехтин
  • червен пипер
  • сол
Пилето се измива хубаво. Ако има останала перушина се маха. Подсушава се и хубаво се натърква със червен пипер и сол.


Лимонът се нарязва на шайби и заедно със скилидките чесън се напъхват вътре в пилето. Омазва се със зехтина и се долива половин чаша вода. Печете във фурна 1 час на 150гр. и още половин час на 200гр. От чесъна и лимона соса, който се получава има много приятен аромат. Там може да си топите лебец или месцето :)



Няма коментари:

Публикуване на коментар