1 голяма кисела зелка
300-400 гр. свински гърди
2 пилешки бутчета
1 сурова наденица или суджук
1 свинско ухо
половин чаша ориз
червен пипер
100-150 мл зехтин
голямо гювече
Свинското и пилешкото се нарязват на парчета и се запържват в зехтина колкото да се запечатат.
Докато се запържва месото зелето се нарязва и се слага в гювеча. Нарязват се суджука и ухото и се слагат при зелето сурови. Поръсва се обилно със червен пипер и се разбърква добре. Долива се вода или зелев сок до половината на гювечето. Ако не е много кисело зелето се сипва зелев сок. Ако е по-кисело се сипва вода.
Пече се 3 часа на 150 градуса. От време на време се разбърква. Половин час преди да се извади се добавя половин чаша ориз и се разбърка. Накрая трябва да се получи нещо такова.
P.S. На кукерите не им пука за холестерола :)
Няма коментари:
Публикуване на коментар