сряда, 11 декември 2013 г.

Капама по кукерски

Необходими продукти:

1 голяма кисела зелка
300-400 гр. свински гърди
2 пилешки бутчета
1 сурова наденица или суджук
1 свинско ухо
половин чаша ориз
червен пипер
100-150 мл зехтин

голямо гювече



Свинското и пилешкото се нарязват на парчета и се запържват в зехтина колкото да се запечатат.

Докато се запържва месото зелето се нарязва и се слага в гювеча. Нарязват се суджука и ухото и се слагат при зелето сурови. Поръсва се обилно със червен пипер и се разбърква добре. Долива се вода или зелев сок до половината на гювечето. Ако не е много кисело зелето се сипва зелев сок. Ако е по-кисело се сипва вода.


Като се запържи месото се слага в гювеча заедно със зехтина и се разбърква. Допълва се със зеле докато се напълни и се слага да се пече във фурна.
Пече се 3 часа на 150 градуса. От време на време се разбърква. Половин час преди да се извади се добавя половин чаша ориз и се разбърка. Накрая трябва да се получи нещо такова.
 
Консумира се с червено вино

P.S. На кукерите не им пука за холестерола :)

Няма коментари:

Публикуване на коментар