понеделник, 6 януари 2014 г.

Винегрет

Винегрет - популярна в Русия и други бивши съветски републики салата от варено цвекло , картофи, моркови, кисели краставички, лук и кисело зеле . Отнася се към студените ястия. Наименование на салата идва от френския винегрет ( French винегрет ) - широко разпространен в Европа, както и в Русия дресинг въз основа на оцет, зехтин и горчица. Името на соса идва от умалителното форма Фр. vinaigre ( оцет ) .

Необходими продукти:

Аз забърквам следната пропорция:

1кг. картофи;
1 средно голяма глава червено цвекло;
3 кисели краставици;
3 моркова;
2 малки глави лук;
Четвърт кисела зелка;

Картофите, морковите и цвеклото се измиват добре и се сваряват. Аз ги варя заедно за 10 мин в тенджера под налягане. Всичко се нарязва на ситно и се омесва.



Аз нямам такива красиви съдове затова бухам направо в голямата купа


Правите този прословут дресинг и овкусявате. Тъй като не знам точно как се прави слагам само зехтин и малко сол. Яде се охладено. Идеална салата за ракийка.


На следващата сутрин ако Ако-то ви има червен цвят не се паникъосвайте! Нито ви са разядени червата, нито ви е изнасилил негър :) Цвета е от червеното цвекло - много боядисва!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар