Необходими продукти:
Аз забърквам следната пропорция:
1кг. картофи;
1 средно голяма глава червено цвекло;
3 кисели краставици;
3 моркова;
2 малки глави лук;
Четвърт кисела зелка;
Картофите, морковите и цвеклото се измиват добре и се сваряват. Аз ги варя заедно за 10 мин в тенджера под налягане. Всичко се нарязва на ситно и се омесва.
Аз нямам такива красиви съдове затова бухам направо в голямата купа
Правите този прословут дресинг и овкусявате. Тъй като не знам точно как се прави слагам само зехтин и малко сол. Яде се охладено. Идеална салата за ракийка.
На следващата сутрин ако Ако-то ви има червен цвят не се паникъосвайте! Нито ви са разядени червата, нито ви е изнасилил негър :) Цвета е от червеното цвекло - много боядисва!!
Няма коментари:
Публикуване на коментар