Говеждо 50
Говежди език 40
Телешко шкембе 50
Свинско 25-30
Овче 25-30
Телешко 30
Сърце 20
Бъбреци 10
Език 20
Кокошка 25-35
Пиле 15
Заек /див/ 15
Заек /домашен/ 15
Зеленчуци Мин
Зелен грах, сух 5
Зелен фасул 5
Фасул, сух 50
Грах, сух 45-50
Бакла 10
Карфиол 5
Зеле 10
Моркови 5
Кисело зеле 15
Целина 5
Спанак 3
Гъби 5
Цвекло 10
Картофи /белени/ 8
Картофи /небелени/ 10
Супи Мин
Зрял боб (фасул) 50
Леща 20
Грах 40
Булгур 20
Грис /за една чаша/ 3
Овесени ядки /за една чаша/ 3
Ориз /за една чаша/ 7
Риба 10
Времето за варене започва да се отмерва от завирането, т.е когато започне да "фъска".
Независимо какво готвите в тенджерата под налягане минимум 1/3 от нея трябва да е празна. В случаите когато варите, водата трябва да покрие продуктите. Първоначално включвате котлона на най-високата степен (за керамичните това е 9), в момента, в който започне да "фъска" намаляте на 6-та степен и започвате да отмервате времето за готвене. Ако готвите на печка с котлони тип "плоча" по-добре ги включете най-високата степен и през цялото време я поддържайте.
Независимо какво готвите в тенджерата под налягане минимум 1/3 от нея трябва да е празна. В случаите когато варите, водата трябва да покрие продуктите. Първоначално включвате котлона на най-високата степен (за керамичните това е 9), в момента, в който започне да "фъска" намаляте на 6-та степен и започвате да отмервате времето за готвене. Ако готвите на печка с котлони тип "плоча" по-добре ги включете най-високата степен и през цялото време я поддържайте.
Никога не оставяйте храната да престоява в тенджерата под налягане. Прехвърлете я в керамичен или стъклен супник.
Готвенето в тенджера под налягане е бързо и здравословно. В него няма запържване, а само задушаване и така всички полезни съставки на храната се запазват.
Готвенето в тенджера под налягане е бързо и здравословно. В него няма запържване, а само задушаване и така всички полезни съставки на храната се запазват.
Няма коментари:
Публикуване на коментар